بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ به استناد دادههای جدید ارائه شده توسط فدرال رزرو، ثروتمندترین آمریکاییها در سال گذشته به طور قابل توجهی ثروتمندتر شدهاند و در حال حاضر با استفاده از رشد سرسامآور بازار سهام، دارای داراییهایی به ارزش ۴۴.۶ تریلیون دلار هستند. این اطلاعات نشان میدهند که جمعیت کوچکی از ثروتمندان در آمریکا به شدت از رشد و افزایش ثروت بهرهبرداری کردهاند.
فدرال رزرو، یک درصد گروه ثروت آمریکا را افرادی با ثروت شخصی بیش از ۱۱ میلیون دلار تعریف میکند که در سه ماهه چهارم سال گذشته، مجموع دارایی خالص آنان حدود ۲ تریلیون دلار افزایش یافت.
این افزایش عمدتا نتیجه رشد بازار سهام در پایان سال میلادی گذشته (۲۰۲۳) بود، زیرا ارزش سهام شرکتها و سهام صندوقهای مشترک در اختیار ثروتمندترین شهروندان ایالاتمتحده از ۱۷.۶۵ تریلیون دلار به ۱۹.۷ تریلیون دلار افزایش یافت.
بر اساس گزارشها، آمریکاییهای طبقه متوسط نیز شاهد افزایش ثروت بودند، اما دادههای فدرال رزرو نشان میدهد که یک درصد گروه ثروت، ذینفعان اصلی رشد بازار سهام هستند، زیرا سود بازار به شدت در دست ثروتمندترین افراد متمرکز است. ۱۰ درصد از آمریکاییها دارای ۸۷ درصد سهام و صندوقهای مشترک هستند، در حالی که یک درصد گروه ثروت، نیمی از آن را در اختیار دارند و ۳۰ درصد از مجموع ثروت را تشکیل میدهند.
سود سه ماهه به رونقی افزوده است که در سال ۲۰۲۰ با افزایش بازار همهگیر کووید-۱۹ آغاز شد. از آن زمان، دارایی خالص یک درصد گروه ثروت حدود ۱۵ تریلیون دلار یعنی تقریبا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
به نقل از بیزنس، نابرابری که در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ رو به کاهش بود، در سال ۲۰۲۳ دوباره شروع به رشد کرد و شکاف ثروت به سطح قبل از همهگیری بازگشته است.
سهام آمریکایی چیست؟
بازار سهام آمریکا یکی از بزرگترین و پویاترین بازارهای سهام جهان است. در آن، شرکتهای عمدهای از طریق انتشار سهام در بورسهایی مانند بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) و بورس ناسداک (NASDAQ) به عموم قابل خرید و فروش هستند.
سهام معمولاً به عنوان نماینده از قسمتی از سرمایه یا مالکیت یک شرکت در نظام اقتصادی در نظر گرفته میشوند. با خرید سهام، فرد سرمایهگذار (سهامدار) به صورت غیرمستقیم به سهامی از شرکت مورد نظر دسترسی پیدا میکند و میتواند از سودها و افزایش قیمت سهام بهرهبرداری کند.
بازار سهام آمریکا معمولاً به عنوان یک مؤشر از وضعیت اقتصادی کشور و عملکرد شرکتها در نظام اقتصادی در نظر گرفته میشود. روند رشد و نزول قیمت سهام میتواند تأثیر گذار بر اقتصاد کشور و همچنین سرمایهگذاران باشد.
بازار سهام آمریکا تحت نظارت سازمان بورصه و کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) است. این سازمانها مسئول تنظیم و نظارت بر عملکرد بازار سهام و حفظ شفافیت و اعتماد عمومی در این بازار هستند.
معامله سهام معمولاً از طریق بروکرها و بورسهای معتبر صورت میگیرد و نیاز به آشنایی با مفاهیم و قوانین بازار سهام دارد. همچنین، معامله سهام همراه با ریسکهایی نظیر ریسک بازار و ریسک شرکتی است که باید در نظر گرفته شود.
لازم به ذکر است که اطلاعات مربوط به بازار سهام آمریکا به روز رسانی میشود، بنابراین برای کسب اطلاعات دقیقتر و آخرین اخبار و تحلیلها، به منابع مالی و اقتصادی معتبر مراجعه کنید.
انتهایپیام/