حیدر ساکن برجی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت قیمت سیب زمینی در بازار اظهار کرد: هفته گذشته شاهد کاهش قیمت سیب زمینی بودیم. اوایل هفته سیب زمینی در میادین بار تا ۱۴ هزار تومان فروخته میشد و در انتهای هفته به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان هم رسید. باید توجه داشت قیمتها در مراکز تولید افزایش پیدا میکند. در همدان قیمتها در حد ۲۰۰۰ تومان با مشهد تفاوت دارد که دلیل آن هم کرایهها و هزینههای جانبی است.
وی در مورد تفاوت قیمت سیب زمینی در عمدهفروشیها با بازار خردهفروشی افزود: در عمدهفروشیها سیب زمینی گران فروخته نمیشود و شاید حتی برای کشاورز نسبت به آنچه سر جالیز میفروشد، ارزانتر باشد. بخشی از سیب زمینیها توسط کارخانهها با قیمت پایه ۱۳ هزار تومان خریداری میشود تا فرآوری شده و به صورت چیپس و مانند آن تبدیل شود زیرا چنین کاری توجیه اقتصادی دارد. بنابراین شرایط خرید کارخانهها از کشاورز او را ترغیب میکند محصول خود را به کارخانهها تحویل بدهد.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد در رابطه با قیمت کنونی سیب زمینی عنوان کرد: اگر قرار باشد از فروش سیب زمینی کمتر از ۸۰۰۰ تومان به کشاورز برسد، برای او مقرون به صرفه نخواهد بود زیرا هزینهای که برای تولید صرف میشود، بالاتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. در اصل سیب زمینی گران نشده و در واقع با توجه به افت ارزش پول قیمت این محصول معمولی است.
وی گفت: در کشاورزی آنچنان افزایش قیمت نداشتهایم و اگر بخواهیم محصولات ارزانتر به دست مصرفکننده نهایی برسد، باید چارهای برای کاهش هزینههای تولید و حمل و نقل اندیشیده شود وگرنه بر اساس هزینههای زیادی که کشاورزان در حملونقل و مسائل حاشیهای متحمل میشوند، نرخ تمام شده تقریبا در همین حدود است. در حال حاضر مصرف روزانه مصرف سبب زمینی در مشهد به طور میانگین ۳۰۰ تن است.
انتهایپیام/