گفتوگوی اختصاصی:
اصلاح آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی/وظایف سنگین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاه پزشکی ایران اعلام کرد: دولت با هدف حل مشکلات و نارساییهای موجود در خصوص وضعیت ایمنی غذا و آلودگیهای مختلف غذایی، آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوع بند (ب) ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور را اصلاح کرد.
نظر سنجی:
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاه پزشکی ایران در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، گفت:دولت با هدف حل مشکلات و نارساییهای موجود در خصوص وضعیت ایمنی غذا و آلودگیهای مختلف غذایی، آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوع بند (ب) ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور را اصلاح کرد.
محمدرضا رضاپناه افزود: متن اصلاحی آیین نامه مذکور با تأکید بر استفاده از ساختارها و ظرفیتهای قانونی موجود نظیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و سازمان غذا و دارو تهیه شده تا با استفاده از ظرفیت آیین نامه اجرایی موصوف، ضمن وضع تکالیف مغفول برای دستگاههای سیاستگذار و ناظر بر حوزه ایمنی غذایی (وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی) از طریق ایجاد ساختار مجازی و فرابخشی برای سیاستگذاری اجرایی و نظارت بر سلامت مواد غذایی ذیل شورای عالی سلامت، از ایجاد ساختارهای جدید پرهیز شود.
وی گفت:به موجب این اصلاحیه، سلامت و ایمنی غذایی شامل عاری بودن غذا از آلایندهها، مطابق استانداردهای موجود است، بطوری که غذا سبب آسیب به مصرف کننده نشود و مشروط بر اینکه طبق دستورالعملهای مربوط آماده یا مصرف شود.
رضاپناه تصریحکرد: همچنین «ارزیابی خطر»، از دیگر تعاریف مندرج در این آیین نامه به عنوان فرایندی علمی است که شامل مراحل شناسایی خطر، ارزیابی در معرض خطر بودن و توصیف خطر است.
وی افزود:دولت وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی را موظف کرد به منظور یکپارچه سازی و تجمیع امور مرتبط با غذا و تغذیه نسبت به پیشنهاد اصلاح ساختار تشکیلاتی خود ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این اصلاحیه به سازمان اداری و استخدامی کشور جهت تصویب، اقدام نمایند.
رضاپناه تصریح کرد: همچنین وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی موظف شد با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت جهادکشاورزی ظرف شش ماه از ابلاغ این اصلاحیه، برنامه جامع ارتقای سلامت و ایمنی غذایی جمهوری اسلامی ایران را مشتمل بر ارتقای زیرساختهای ارزیابی خطر، ارتقای نظام بازرسی و نظارت بر ایمنی مواد غذایی، تقویت زیرساختهای سلامت و ایمنی غذایی و توانمندسازی کشاورزان در زمینه تولید محصولات سالم گواهی شده و ارگانیک و سایر موارد ضروری، تنظیم و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب شورای عالی برساند و سازمان برنامه و بودجه کشور در سقف منابع موجود و در چارچوب ضوابط بخشنامه بودجه سنواتی، اعتبارات مربوطه را در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیشبینی و طبق برنامه جامع و براساس گزارش نظارتی، در اختیار دستگاههای ذیربط قرار میدهد.
انتهایپیام/