بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ یکصدوهفتمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در تالار اجلاس ساختمان شورای شهر تهران آغاز شد.
در این جلسه مجید باقری معاونت برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران، لطفالله فروزنده معاون مالی اقتصادی شهرداری تهران، عباس شعبانی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران حضور داشتند.
همچنین مهدی اقراریان و مهدی شربیانی دو عضو غایب در جلسه امروز بودند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در آغاز این جلسه ضمن گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: امیدواریم برنامههای خوبی که پیشبینی شده است بتواند جایگاه و عمق بخشیدن به بسیج را در تمام اقشار به ثمر برساند.
وی با اشاره به شهادت تعدادی از بسیجیان در روزهای اخیر تصریح کرد: از سهشنبه تا پنجشنبه 18 تن از مردم و نیروهای حافظ امنیت در شهرهای مختلف کشور از جمله ایذه، اصفهان و مشهد به شهادت رسیدهاند و نشان دادند که ملت ما آماده شهادت است و هرگز نمیهراسد.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه دشمن پس از تاکتیکهای به کار رفته و مایوس شدن از اجرای آنها تلاش کرد مردم را به میدان بکشاند، افزود: در این تلاش دشمن مردم به اغتشاشگران نپیوستند و دشمنان فکر میکردند که اگر شعلهای روشن شود مردم به آنها خواهند پیوست اما مردم هوشیار ما متوجه این حیله دشمن شدند.
چمران همچنین به تعطیلی اجباری برخی از فروشگاهها اشاره کرد و گفت: دشمن تلاش کرد که فروشگاهها و بخشهای اقتصادی را تعطیل کند اما این عمل نیز راهگشا نبود و نهایتا دست به سلاح شدند و کارهای منافقین در سال 60 را آغاز و دنبال کردند و نیروهای حافظ امنیت و مردم را به گلوله بستند.
وی با بیان اینکه رژیم کودککش اسرائیل از آدمکشی و کودککشی به وجد میآید، تاکید کرد: نخستوزیر سابق اسرائیل اغتشاشگران را به کودککشی تشبیه و ترغیب میکند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: مردم نه تنها به اغتشاشگران نپیوستهاند بلکه در راهپیمایی 13 آبان امسال پرشورتر از همیشه حضور پیدا کردند و دشمنان مردم را کشتند و مساجد و حوزههای علمیه را به آتش کشیدند و در ادامه به روحانیون هتک حرمت کردند که جز نفرت عمومی چیز دیگری به دنبال نداشت.
چمران همچنین برای تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی آرزوی موفقیت کرد و گفت: ما از تیم ملی خوبمان حمایت خواهیم کرد و امیدواریم این تیم نیز با برنامهریزی که انجام داده است به پیروزیهای بزرگی دست پیدا کند.
زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه جلسه امروز با تذکری در خصوص توجه به احداث و حفظ کاربری پارکینگهای تثبیت شده عمومی در شهر تهران گفت: با توجه به مفاد بند 12 مصوبه 9 /8/ 1401 کمیسیون ماده 5 مبنی بر موافقت با احداث ساختمان اداری 11 طبقه روی 6 طبقه پارکینگ زیرزمینی در ملک با کاربری تثبیت شده پارکینگ در خیابان حافظ که به درخواست سازمان مشاور فنی و مهندسی معاون فنی و عمرانی صادر شده است به شهرداری تهران تذکر داده میشود که رویکرد توسعه ساختمانی فیزیکی - اداری معاونتها و سازمانها و هزینهکرد منابع مالی که در شرایط فعلی محدود است.
وی افزود: لازم است گزارشی از ارتباط این درخواست با نحوه تجمیع ساختمانهای اداری متعلق به معاونتهای مختلف شهرداری تهران در یک ساختمان و تامین منابع مالی از محل فروش ساختمانهای تجمیع شده مطابق ماده 26 برنامه 5 ساله سوم شهر تهران به شورای شهر تهران ارائه شود.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: طبق مفاد ماده دوم مصوبه شورای شهر تهران تحت عنوان «الحاق موادی به مصوبه «بهینهسازی چرخه اجرایی، هماهنگی و نظارت بر احداث پارکینگهای عمومی در شهر تهران توسط شهرداری تهران با مشارکت بخش خصوصی»، شهرداری تهران موظف به شناسایی و مکانیابی زمینهای مستعد توسعه پارکینگ عمومی شامل اراضی با کاربری تثبیت شده پارکینگ، زمینهای مستعد تحت مالکیت شهرداری و زمینهای معرفی شده توسط متقاضی یا توسعهگر محلی با مالکیت خصوصی جهت احداث پارکینگهای عمومی و محلهای با در نظر گرفتن صرفه منابع عمومی شهر است.
شمس احسان گفت: صرفه اقتصادی در احداث پارکینگ در این املاک در مشارکت با بخش خصوصی به جای توسعه ساختار فیزیکی شهرداری تهران برای احداث پارکینگ باید مدنظر قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز ضمن محکوم کردن حمله به مترو و تخریب اموال این مجموعه اظهار کرد: از وزارت کشور میخواهم نسبت به افرادی که اقدام به تخریب اموال عمومی میکنند واکنش نشان دهد.
وی تصریح کرد: متاسفانه بیگانگان از افرادی که اقدام به تخریب اموال عمومی میکنند حمایت میکنند و از وزارت کشور میخواهم حتما مقابل این اغتشاشگران بایستد.
عضو شورای شهر تهران افزود: شهر تهران چند هفتهای است که استاندار ندارد و شاخص آلودگی هوا نیز امروز بر روی عدد 140 قرار گرفته است و از رئیس جمهور میخواهم هر چه سریعتر استاندار تهران را انتخاب کند.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در تذکری نسبت به انتصابات صورت گرفته در شهرداری تهران گفت: روز گذشته برای چهارمین بار مدیر عامل شرکت مترو تهران تغییر کرد و جالب است که طی یک سال گذشته این اتفاق افتاده و هر مدیری متوسط سه ماه در این مجموعه مشغول به کار بوده است.
وی با طرح این پرسش که این مدیران چه ضعفی را داشتهاند که تا قبل از انتصابات فکر میکردیم این افراد بهترین هستند اما با گذشت حدود 3 ماه از فعالیت آنها اقدام به تغییر آنها شده است، گفت: افرادی که در شرکت مترو منصوب میشوند همگی دارای دانش کافی، تخصص و کارآمدی قابل توجهی هستند و بنده با توجه به سمتی که در کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران دارم این موضوع را تایید میکنم.
تشکری هاشمی با اشاره به اینکه حتی اگر بخواهیم یک بقالی را راهاندازی کنیم در یک بازه زمانی دو ساله برای آن برنامهریزی میشود، گفت: این تغییر و تحولاتی که در مترو در بازه زمانی یک ساله و تغییر 4 مدیر عامل انجام شده، عجیب است!
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به حادثه شب گذشته خط 5 مترو در ساعت 17:30 گفت: در این حادثه 7 واگن از روی سوزن عبور کرده و واگن هشتم از ریل خارج شده و شاهد حادثه در این خط بودیم و بدون تردید این حادثه ناشی از فرسودگی واگنها بوده است.
وی با تاکید بر اهمیت نگهداشت واگنها و اورهال آنها تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه ما در یک سال گذشته تاکید بر تامین قطعات یدکی مترو داشتهایم اما هنوز این قطعا تامین نشدهاند.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز شورا ضمن تقدیر از اجرای طرح خرسندسازی برای پرسنل شهرداری تهران، گفت: نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه و محور اصلی تعالی و پیشرفت هر سازمانی است.
وی با اشاره به اینکه سرانه اضافهکاری کارمندان قراردادی در ستاد و مناطق شهرداری تهران به طور متوسط 100 الی 105 ساعت در سالهای اخیر بوده است، افزود: در سال 1401 و متعاقب افزایش به طور متوسط 38 درصدی حقوق مبنای پرسنل تابع قانون کار که نیروهای قراردادی شرکت خدمات اداری شهر و شرکت هادیان را شامل میشود، سرانه اضافه کاری پرسنل قراردادی به 90 ساعت تقلیل یافته و برای سازمانها و شرکتها معدل90 ساعت جهت تخصیص اضافهکاری تعیین شده که موجب نارضایتی پرسنل قراردادی قرارگرفته است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد: انتظار میرود حلاوت و شیرینی افزایش قانونی میزان پرداخت حقوق پرسنل قراردادی، با محمل کاهش سرانه اضافه کاریشان تلخ و تعدیل نشود.
مظفر همچنین با اشاره به تعیین سقف حقوقی برای نیروهای تابع قانون کار و خصوصا مدیران میانی تصریح کرد: تعیین سقف حقوقی که مزایای مدیریتی و دیگر استحقاقات را نیز شامل می شود موجب شده که حقوق کارشناسان از مدیران میانی دارای مسئولیت، بیشتر باشد و در نتیجه افراد شایسته و توانمند، انگیزه لازم برای قبول پستهای مدیریتی دارای مسئولیت و همچنین برای روسای ادارات و مدیران میانی را نداشته باشند، این در حالی است که بار اصلی کار اجرایی و کارشناسی بر دوش مدیران میانی است که به نظر میرسد این وضعیت دارای اشکال و نیازمند اصلاح و بازنگری است.
وی خاطرنشان کرد: ضروری است که سیاستهای اعمال شده در خصوص حقوق کارمندان قراردادی، مورد بازنگری لازم قرار گرفته و نتیجه به شورای شهر اعلام شود.
محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری یکصدو هفتمین جلسه این شورا در توضیح گزارش نظارتی 6 ماهه پروژههای تملک داراییهای سرمایهای حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران اظهار کرد: ارائه گزارشهای نظارتی یکی از نکات مورد تاکید ریاست شورا از بدو استقرار مدیریت ششم شهری بوده که در دورههای قبل نیز سابقه داشته است.
وی ادامه داد: این گزارش در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران و با کمک اعضای کمیسیون و کارشناسان برای مدت سه ماه آماده شده بود که با صلاحدید هیئت رئیسه بازه زمانی آن به شش ماهه افزایش یافت. بر این اساس گزارش نظارتی ارائه شده تا 31 شهریورماه جمعبندی و نهایی شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران نظارت بر عملکرد مدیریت شهری را یکی از وظایف مهم شورای شهر دانست و افزود: گزارشهای ارائه شده در صحن شورا روند کاری سه ماه در مجموعه شهرداری را به نمایش خواهند گذاشت. یعنی این گزارشها چگونگی عملکرد بودجهای ردیفهای تصویب شده در حوزههای مختلف را با توجه به بودجه مصوب شورا برای عملکرد یک ساله شهرداری تهران در برابر دید مدیران و مردم قرار میدهد.
آخوندی افزود: به توسط این گزارشها مدیریت کلان شهرداری و مردم بر چگونگی عملکرد سه ماهه معاونتهای مختلف واقف خواهند شد و به این نکته دست مییابند که درآمدهای کسب شده بر اساس بودجه در کجا هزینه شده است. به عبارتی این گزارش نمایش کلی از عملکرد سه ماهه مجموعه معاونتهای شهرداری است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: در مجموع به صورت میانگین 32 درصد پیشرفت فیزیکی 6 ماهه پروژهها در معاونت فنی و عمران بوده که نسبت به باقی حوزهها بهترین وضعیت را دارد اما باید پیگیری بیشتری در این حوزه صورت بگیرد همچنین درصد میزان تخصیص کل سال 52 درصد است و درصد پیشرفت ریالی 24 درصد است.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی ارائه گزارش نظارتی 6 ماهه پروژههای تملک داراییهای سرمایهای حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران توسط کمیسیون برنامه و بودجه گفت: توقع داشتم آقای آخوندی؛ رئیس کمیسیون قدری مفصلتر توضیح دهد اما فقط بر روی دو سه مورد از این پروژهها زوم کردند. عدد خیلی از پروژهها صفر بود که حتما دلیلی دارد و باید توضیح داده شود.
وی گفت: چون اولین گزارش نظارتی بود که در شورا مطرح میشد باید از احتیاط و رودربایستی پرهیز کنیم. ما نهاد ناظر بر شهرداری هستیم. آقای شعبانی (معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران) و تیماش در گزارشهای نظارتی بهترین عملکرد را دارند و انکار نمیکنیم ولی وقتی میخواهیم یک گزارش نظارتی را بخوانیم باید احتیاط و رودربایستی را کنار بگذاریم.
انتهایپیام/