اینترنت ماهوارهای به ایران رسید
پس از شکایت ایران از استارلینک، قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران به امضای مدیرعامل شرکت یاه کلیک رسید تا مقدمات فعالیت قانونی این شرکت برای ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای در کشور فراهم شود.
نظر سنجی:
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ اینترنت ماهوارهای با پروژه استارلینک در ایران مطرح شد و ایلان ماسک هدف از این پروژه را علاوه بر کسب درآمد، ایجاد بستر مناسب برای بهرهمندی کل زمین از اینترنت اعلام کرد.
اینترنت ماهوارهای پدیده جدیدی نیست و بزرگترین شرکتهای ارائهدهندهاینترنت ماهوارهای دو شرکت ویاست و هیوزنت هستند و هر دوی این شرکتها در سال 2012 برای اولینبار سرویس اینترنت ماهوارهای خود را ارائه دادند.
در حالی که هنوز حدود نیمی از مردم جهان دسترسی به اینترنت ندارند، با انجام این پروژه همه به اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد.
در ایران امروز خبری مبنی بر فراهم شدن مقدمات فعالیت قانونی نخستین ارائه کننده خدمات اینترنت ماهوارهای پس از پذیرش قوانین سرزمینی ایران مطرح شد.
آنطور که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده، همزمان با اختتامیه کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی (WRC-23) در شهر دوبی، قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران به امضای مدیرعامل شرکت یاه کلیک رسید تا مقدمات فعالیت قانونی این شرکت برای ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای در کشور فراهم شود.
باتوجه به سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که تعامل با شرکتهای بین المللی ارائهدهنده خدمات ارتباطی که قواعد سرزمینی کشورمان را به رسمیت میشناسند را در اولویت دیپلماسی خود قرار داده است و پس از ماهها مذاکره با اپراتور خدمات اینترنت ماهواره ای یاه کلیک (YahClick) وابسته به شرکت یاهست (YahSAT)، این شرکت جمعه 24 آذر در محل سرکنسولگری ایران در شهر دوبی و با حضور قایم مقام وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سرکنسول ایران، مشاور وزیر ارتباطات در امور بین الملل، معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری و تعدادی از مدیران ارشد سازمان، رسما قواعد سرزمینی (Landing Right) مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کشور را پذیرفت.
با امضای این سند توسط اپراتور یاهست و پس از طی مراحل اداری مربوطه، پروانه فعالیت در ایران برای ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای به این شرکت اعطا خواهد شد.
شورای مقررات گذاری رادیویی (RRB) اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در آخرین جلسه خود و براساس شکایت ایران از استارلینک، موضوع پذیرش قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران توسط اپراتورهای بین المللی جهت ارایه خدمات اینترنتی را مورد تاکید قرار داده است.
انتهایپیام/