بعد از کارون، کرخه هم خشک میشود
با این روند کرخه هم خشک می شود زیرا طرحهای انتقال آب پس از نابودی کارون در حال نابودی کرخه است.
نظر سنجی:
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ کرامت حافظی فعال محیط زیست نوشت:وزارت نیرو وظایفی همچون تصفیه فاضلاب و تأمین برق از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژیهای خورشیدی و بادی را کنار گذشته و اولویتش انتقال آب به فلات مرکزی ایران است.
«تاکنون ۶ سرشاخه دائمی از یخچالها و برفچالهای کارون در زاگرس بختیاری بهطور کامل و سالیانه به فلات مرکزی انتقال مییابد و آورد آنها به جلگه تشنه خوزستان نمیرسد؛ همچنین سد کوهرنگ ۳ هفتمین انتقال آب از سرشاخههای کارون نیز با هزینه صنایع آب بر فلات مرکزی در حال ساخت است.
پس از ساخت سد کوهرنگ ۳ دیگر آبی از زردکوه اصلیترین سرچشمه کارون به خوزستان سرازیر نخواهد شد و آب یخچالها و برفچالهای آن توسط صنایع آببر فلات مرکزی بلعیده میشوند.
بهشتآباد و سمیرم که دیگر سرشاخههای کارون هستند و مقدمات انتقال آب در حال فراهم شدن است».
«#راهکار اصولی در این شرایط تجدید نظر روی سدهای فراوان حوضه آبریز کرخه و همچنین جلوگیری از انتقال آبهای کارون است؛ چرا که هیچ آب مازادی در کشور برای انتقال وجود ندارد و در صورت انتقال رودها و چشمههای آب شیرین کشور، علاوه بر نابودی محیط زیست و غیر اقتصادی بودن این اقدامات تعارضهای اجتماعی نیز بهوجود میآید.
نمیشود آب را از دهان فردی تشنه گرفت و آن را برای صنعت و کشاورزی غیر اقتصادی جای دیگر آن هم با هزینه کلان بیت المال تلف کرد و بعد از آن از فرد تشنه نیز توقع اعتراض نکردن داشت. در حوضه آبریز کرخه باید تغییر جدی مدیریت آب صورت گیرد و جلوی دستاندازی به کرخه در بالادست نیز گرفته شود چرا که با وضع فعلی در چشمانداز این رودخانه جز نابودی چیزی دیده نمیشود»
انتهای یام/