بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی به نقل از روابط عمومی راهآهن جمهوری اسلامی ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهندس رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی که در راس هیاتی با حضور دکتر سید میعاد صالحی معاون وزیر و مدیرعامل راهآهن و سایر معاونین شقوق مختلف حمل و نقل به مسکو سفر کرده بود، در پایان مذاکرات خود با وزیر حمل و نقل روسیه، توافقنامه جامع همکاری ریلی بین ایران و روسیه را امضا کرد.
در این مذاکرات که اعضای هیاتهای دو کشور هم حضور داشتند، مهندس قاسمی با اشاره به اتصال شمال ایران به خلیج فارس از طریق خطوط ریلی، آمادگی کشور را جهت حمل کالاهای صادراتی و وارداتی روسیه اعلام کرد و افزود: ایران میتواند کانون تجاری روسیه در تعامل با کشورهای حوزه خلیج فارس و شرق آسیا باشد.
وزیر راه و شهرسازی در این سفر آمادگی ایران به منظور تبادل تجربیات و صادرات مصالح ساختمانی از جمله سیمان، سنگ و سرامیک به روسیه را اعلام و عنوان کرد: تبادل هیاتهای تجاری در این صنعت راهکاری برای توسعه همکاریها در این بخش است.
مهندس قاسمی همچنین در ملاقات با الگ بلازاروف، مدیرعامل راه آهن سراسری روسیه، راههای گسترش همکاریهای دوجانبه، از جمله اتمام طرحهای مشترک و اجرایی شدن تفاهمنامه اتمام گذرگاه ریلی شمال-جنوب را بررسی کردند و بلازاروف در این دیدار با اشاره به ارتقا سطح همکاریهای دو کشور، توسعه همکاریهای ریلی دو کشور در حمل و نقل کالا را خواستار شد.
مهندس رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی کشورمان نیز با تأکید بر علاقمندی ایران به توسعه و گسترش همکاریها با همسایگان افزود: ایران با ۱۵ کشور مرز مشترک دارد و در این میان، روسیه بهعنوان همسایهای مهم با روابطی تاریخی، برای ما اهمیت دارد.
مهندس قاسمی گفت: اگر ایران و روسیه همکاریهای نزدیکی با هم داشته باشند، تحریمهای آمریکا و غرب ضد دو کشور هیچ تاثیری نخواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی افزود: هر تجارتی نیازمند توسعه حوزه حمل و نقل است و این امکان وجود دارد که هر توافقی میان دو کشور در حوزه حمل و نقل به امضا برسد.
وی گفت: صادرات بین دو کشور و صادرات روسیه به دیگر کشورها از طریق ایران می تواند مورد توافق قرار بگیرد و در کمترین زمان ممکن اجرایی شود.
مهندس قاسمی تاکید کرد: از بین مسیرهای ریلی، مسیر ریلی رشت-آستارا بسیار کوتاه و به صرفه است و در صورت همکاری دو کشور در تکمیل این قطعه حجم مبادلات و ترانزیت کالا میان دو کشور افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی تصریح کرد: هم در چابهار و هم در بندر شهید رجایی میتوانیم همکاریهای خود را افزایش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان پس از پایان مذاکرات خود با ویتالی ساوالیف، وزیر حمل و نقل روسیه، توافقنامه جامع همکاریهای حوزه حمل و نقل را امضا کرد و هر دو مقام مسئول با اشاره به اهمیت راهاندازی گذرگاه ریلی بین قارهای شمال - جنوب، بر اهتمام دو کشور برای اتمام هرچه سریعتر قطعه رشت-آستارا در مسیر این گذرگاه ریلی تاکید کردند.
ویتالی ساولیف، وزیر حمل و نقل روسیه نیز با اشاره مناسبات رو به گسترش دو کشور ابراز امیدواری کرد با امضا این توافقنامه، همکاریهای دوجانبه در حوزه حمل و نقل بیش از پیش گسترش یابد.
وزیر حمل و نقل روسیه گفت: کریدور ریلی شمال- جنوب میتواند اساس گسترش همکاریها بین کشورهای روسیه، ایران و حوزه آسیای میانه و قفقاز باشد و امضا یک قرارداد برای اجرایی شدن این طرح عظیم مورد نیاز است.
وی افزود: امیدواریم با همکاری مشترک، قطعه ریلی رشت-آستارا به اتمام برسد.
ویتالی ساولیف گفت: علاوه بر اقدامات مشترک در زمینه ساخت این قطعه، میتوانیم در زمینه استفاده و بهرهبرداری از آن که در مسیر گذرگاه ریلی شمال-جنوب از اهمیت ویژهای برخوردار است، همکاری کنیم.
وزیر حمل و نقل روسیه با اشاره به اینکه کشورش به جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کانون تجاری و ترانزیتی در منطقه نگاه میکند، گفت: با تکمیل خطوط ریلی و بهویژه قطعه رشت-آستارا، از شمال اروپا تا شبهقاره هند، به هم متصل میشود و عواید ترانزیتی بسیار زیادی برای کشورهای مسیر و از جمله ایران و روسیه داشته باشد.
انتهایپیام/