رفع فقر مطلق یکی از ۴ کلان طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: یکی از چهار کلان طرح اصلی وزارتخانه ما در حوزه رفاه؛ برنامه ریزی برای رفع فقر مطلق است.
نظر سنجی:
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ عبدالملکی در ارتباط با خبر 14 شبکه یک سیما گفت: دیروز جلسه شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی به ریاست آقای رئیس جمهور برگزار شد و این شورا به موجب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی متولی سیاست گذاری و برنامه ریزی در حوزههای رفاهی از جمله در موضوع رفع فقر و دبیر این شورا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی افزود: به موجب همین قانون این وزارتخانه با همکاری سایر دستگاهها باید برنامههای رفاهی کشور را از جمله در زمینه رفع فقر تنظیم کند و متاسفانه تا پیش از این دولت این وزارتخانه کمتر به این موضوع ورود داشته و موضوع رفع فقر و برنامه ریزی برای آن را بیشتر به نهادهایی مثل کمیته امداد امام خمینی محول کرده بود، اما دولت مردمی سیزدهم این وزارتخانه در جایگاه برنامه ریزی رفاهی کشور قرار گرفته و یکی از چهار طرح کلان و اصلی وزارتخانه ما در حوزه رفاهی، برنامه ریزی برای رفع فقر مطلق است.
عبدالملکی تصریح کرد:در جلسه دیروز هم باز بر همین مسئله تاکید شد ما در بخش نهادهای انقلاب اسلامی و در بخشهای دولتی مثل سازمان هدفمندی یارانهها و سازمان برنامه و بودجه و نهادها و بخشهای دیگر در درون حاکمیت و البته خیریهها و بخشهای مردمی یک جریان عظیمی را داریم که در ارتباط با رفع فقر فعالیت میکنند، اما این فعالیتها به صورت جزیرهای صورت میگیرد.
وی افزود: در این جلسه رئیس جمهور بر محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تدوین برنامه رفع فقر مطلق تاکید کرد و مقرر شد این وزارتخانه با همکاری بقیه دستگاهها این برنامه را تنظیم کند. البته تنظیم برنامه از همان ابتدای دولت آغاز شد، اما به صورت دقیقتر و زمان بندی شده و همراه با تقسیم کار مقرر شد که به زودی این برنامه ارائه شود.
عبدالملکی ادامه داد: از همان هفتههای آغازین دولت سیزدهم ستادی را تشکیل دادم در قرارگاه رفاه مردم به عنوان ستاد رفع فقر مطلق و برنامه ریزی در این زمینه آغاز شده است و آقای رئیس جمهور برای ارائه برنامه زمان بندی دیروز دستور داد که یک برنامه ریزی کوتاه مدت برای ایام عید و ماه مبارک رمضان تهیه شود و ثمراتش را ببینیم.
عبدالملکی اعلام کرد: یک برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدت شش ماهه و یک برنامه ریزی بلند مدت برای برنامه هفتم مطرح شد و آن برنامه اولیه که در وزارتخانه ما تنظیم شده است و البته باید با بقیه دستگاهها جزئیاتش را تنظیم کنیم، در سه محور به طور کلی است؛ یک مسئله قطع ریشههای فقر است، که رئیس جمهور تاکید کرد و از اول دولت هم دنبال میشود و اینکه هیچ سیاستی تورم زا نباشد و خلق نقدینگی بدون لحاظ تولید اتفاق نیفتد و بقیه موارد. در ارتباط با رفع فقر دو محور اساسی در برنامهها وجود دارد یک مسئله هم افزایی بین دستگاه هاست. همین منابعی که همین الان در اختیار دستگاههای مختلف است منابع خوبی است. ولی خوب این هم افزایی لازم وقتی اتفاق نمیافتد، اثر مورد نظر و رفع فقر مطلق را ما نداریم.
وی تاکید کرد: موضوع توانمندسازی نیز مهم است و خیلی از این برنامههای توانمندسازی که کمیته امداد خیلی خوب میتواند اجرا کند میتواند در کوتاه مدت توسعه پیدا کند و در بلند مدت به محور اصلی رفع فقر در کشور تبدیل شود. به سرعت جزئیات برنامهها با همکاری همه دستگاهها تنظیم و در جلسه آتی مطرح شود.
وی درباره اینکه سامانه جامع اطلاعاتی رفاه در چه وضعیتی است؟ هم گفت: پایگاه رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی است البته در سالهای اخیر زحمات خوبی کشیده شده است و این پایگاه بخش عمده اطلاعات دهک بندی خانوادهها را دارد و لازم است بعضی از پایگاههای اطلاعاتی در بقیه قسمتهای حاکمیت متصل شوند در قوای سه گانه و این موضوع هم دیروز مصوب شد به عنوان یکی از محورهای اصلی که همه دستگاهها و همه همکاری لازم را داشته باشند به صورت برخط اطلاعات مورد نیاز را در اختیار این پایگاه قرار دهند که بتوانیم به تفکیک خانوارها براساس کد ملی اطلاعات وضعیت رفاهی خانوارها را داشته باشیم.
عبدالملکی تصریح کرد:این یک ابزار خیلی مهم خواهد شد در اختیار کل نظام رفاهی کشور و همه دستگاههای متولی از جمله کمیته امداد دسترسی خواهند داشت تا بتوانند براساس آن هدفمندتر عمل کنند و برنامه رفع فقر مطلق موثرتر پیش رود.
انتهایپیام/