بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، آیین امضای تفاهمنامه همکاری شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات در توسعه شبکه ملی اطلاعات با حضور سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- و سیدمجید صدری -مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- و فرامرز رستگار -رییس سندیکای صنعت مخابرات- در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای بومی شبکه ملی اطلاعات در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
فیروزآبادی در این مراسم با بیان اینکه در مرکز ملی فضای مجازی معتقدیم سیستم مخابرات دچار تأخر است، گفت: تاخیر شبکه ثابت باید جبران شود تا این شبکه تکمیلکننده شبکه موبایل کشور باشد، زیرا بخش عمده نیازهای ارتباطی کشور از لحاظ پهنای باند و لایه دسترسی باید قاعدتا روی شبکه ثابت باشد.
وی با اشاره به کمبود سرمایهگذاری در حوزه شبکه ثابت بیان کرد: در زمینه سرمایهگذاریهای ثابت و موبایل یک عدم توازن وجود دارد و مشابه سرمایهگذاریهایی که در شبکه موبایل انجام شده، در شبکه ثابت صورت نگرفته است. توافق امروز در این راستاست که سرمایهگذاری در حوزه شبکه ثابت کشور در اولویت قرار گیرد و برای این کار لازم است بودجه مناسبی از طریق تلاشهای سهامدارها برای این کار تعیین شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در شرایط تحریم مجبوریم تجهیزات لازم شبکه را از محصولات داخلی تهیه کنیم، اظهار کرد: این یک اجبار خوب است و ما در سطح مناسبی از تکنولوژی هستیم؛ سیستمهای خوبی در حوزه انتقال، المانهای اکتیو شبکه و سوییچ داریم و در تمام این حوزهها در آستانه جهش هستیم. البته یک نقطهضعف در قرارداد شرکتها وجود دارد که آن عدم پایبندی به تاریخ مقرر در قراردادهاست و اگر سهامداران شرکتهای مخابراتی به تعهداتشان در زمان مقرر عمل کنند، شاهد جهشهای موثری خواهیم بود.
سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیاردی در زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات
همچنین صدری در ادامه این مراسم با بیان اینکه در حوزه شبکه ملی اطلاعات تکالیفی برای شرکت مخابرات ایران دیده شده که باید تحقق شود، گفت: یکیاز این تکالیف این است که زیرساختهای مناسبی را در لایه زیرساخت شبکه و شبکه مترو ایجاد کنیم تا همه اپراتورها و دستاندرکاران که از شبکه ملی استفاده میکنند، از آن بهرهمند شوند. تفاهمنامههای ما باید دراین راستا باشد که دربحث توسعه شبکه ملی اطلاعات و مترو از تولیدات داخلی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در بالغ بر ۷۵ درصد از تجهیزات شرکت مخابرات از تولیدات داخلی استفاده شده است، افزود: امروز بناست با امضای تفاهمنامه، ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات که بر عهده شرکت مخابرات ایران است، سرمایهگذاری شود. در دو سال گذشته، ۱۰۰ میلیون یورو تجهیزاتی که در گذشته از خارج تهیه میشد را از تولید داخلی استفاده کردیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه این کیفیت تجهیزات داخلی باید با محصول خارجی قابل رقابت باشد، گفت: این تجهیزات در شبکه ملی مورد استفاده قرار میگیرد که مواد استفاده مردم است و برای اینکه شبکه باکیفیتی در اختیار مردم قرار دهیم، باید از جنس باکیفیت استفاده کنیم. در این راستا علاوه بر ۳۰۰۰ میلیارد سرمایهگذاری در شبکه ملی، ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز در لایههای دسترسی مخابرات هزینه کردیم.
احصای نیازهای شبکه ملی اطلاعات
در ادامه این مراسم فرامرز رستگار، با بیان اینکه در زمینه شبکه ملی اطلاعات سوالات زیادی مطرح است، گفت: ما به عنوان متولی صنعت مخابرات که تحقیق هم جزئی از برنامههایمان است، تصمیم گرفتیم ماهیت شبکه ملی اطلاعات را بررسی کنیم. از سال گذشته در همکاری با معاونت علم و فناوری وزارت ارتباطات، بنابر سیاستهای موجود تصمیم گرفتیم برای بومیسازی اقداماتی انجام دهیم.
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانهای تحت عنوان بومیسازی شبکه ملی اطلاعات برای ایجاد زبان مشترک در این زمینه بیان کرد: با برگزاری جلسات متعدد و جمعآوری اطلاعات از ۲۰ اپراتور، توانستیم نیازهای شبکه ملی اطلاعات را احصا کنیم و در این راستا برنامه دو سالهای در دو نیمه سال جاری و سال ۱۴۰۰ تنظیم شد و وضعیت تولید داخل را مشخص کردیم.
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از تجهیزات مخابراتی ما از محصولات خارجی است و بناست تا انتهای سال ۱۴۰۰ با تکمیل تحقیق و توسعه، بومیسازی این بخش هم انجام شود و بین عرضه و تقاضا تعادلی شکل بگیرد. تاکید ما نیز بر بومیسازی تکنولوژی پیشرفته است و روی تکنولوژیهای کوچک و متوسط زمان نمیگذاریم. در این نمایشگاه هم بیشتر سعی کردیم تکنولوژیهایی را ارایه دهیم که کاربران و اپراتورها خیلی در جریان آنها نیستند.
انتهایپیام/