واردات انرژی،ایران،عراق،اقتصادبازرگانی
X
تاریخ انتشار: شنبه 17 خرداد 1399 - 10:19
کد خبر: 9944
 معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران به عراق تمدید شد
دبیرکل اتاق ایران و عراق:
 

معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران به عراق تمدید شد

دبیرکل اتاق ایران و عراق گفت: با توجه به نزدیکی فصل گرما میزان نیاز کشور عراق به واردات برق و گاز از ایران افزایش می‌یابد زیرا واردات از کشورهای دیگر نیز صرفه اقتصادی چندانی برای دولت عراق ندارد.
نظر سنجی: Article Rating

 به‌گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، دبیرکل اتاق ایران و عراق با اشاره به اینکه کشور عراق از نظر برق و گاز وابسته به واردات است،گفت: با توجه به نزدیکی فصل گرما میزان نیاز کشور عراق به واردات برق و گاز افزایش می‌یابد و از آنجایی که واردات از کشورهای دیگر نیز صرفه اقتصادی چندانی برای دولت عراق ندارد، از این رو دولت امریکا همچنان معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران را برای عراق تمدید می‌کند.

حمید حسینی با بیان اینکه موضوع تجارت ایران و عراق کاملا به بخش خصوصی سپرده شده است، از این رو تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار نمی‌گیرد، افزود: به جز واردات برق و گاز که از سوی دولت عراق انجام می‌شود واردات سایر اقلام از سوی بخش خصوصی این کشور انجام می‌شود و از آنجایی که کالاهای ایرانی صرفه اقتصادی مناسبی نسبت به سایر رقبای حاضر در بازار عراق دارند، تجار این کشور ترجیح می‌دهند همچنان کالاهای مورد نیاز خود را از ایران وارد کنند.

گفتنی است در مدت دو سال گذشته که امریکا، ایران را زیر فشار تحریم‌ها قرار داده است، همواره سند معافیت واردات انرژی از ایران را برای دولت عراق امضا کرده است، زیرا از یک سو کشورهای منطقه برق زیادی تولید نمی‌کنند و از طرف دیگر واردات از سایر کشورها صرفه اقتصادی چندانی برای عراق ندارد، البته به تازگی دولت عربستان صعودی اعلام کرده آماده تامین برق مورد نیاز عراق با قیمتی پایین تر از برق صادراتی ایران است. این موضوع پیش از این نیز بارها تکرار شده، اما هیچگاه به اجرا نرسیده، زیرا مسافت بین نیروگاه‌های عربستان و عراق بیشتر از مسافت ایران است و این موضوع هدر رفت برق را افزایش می‌دهد. همچنین با سنکرون شدن شبکه برق ایران و عراق در سال گذشته میزان مبادلات انرژی بین این دو کشور را تسهیل کرده است.

تمدید معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران به عراق

دبیرکل اتاق ایران و عراق گفت: با توجه به نزدیکی فصل گرما میزان نیاز کشور عراق به واردات برق و گاز از ایران افزایش می‌یابد زیرا واردات از کشورهای دیگر نیز صرفه اقتصادی چندانی برای دولت عراق ندارد.

دبیرکل اتاق ایران و عراق با اشاره به اینکه کشور عراق از نظر برق و گاز وابسته به واردات است، گفت: با توجه به نزدیکی فصل گرما میزان نیاز کشور عراق به واردات برق و گاز افزایش می‌یابد و از آنجایی که واردات از کشورهای دیگر نیز صرفه اقتصادی چندانی برای دولت عراق ندارد، از این رو دولت امریکا همچنان معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران را برای عراق تمدید می‌کند.

حمید حسینی با بیان اینکه موضوع تجارت ایران و عراق کاملا به بخش خصوصی سپرده شده است، از این رو تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار نمی‌گیرد، افزود: به جز واردات برق و گاز که از سوی دولت عراق انجام می‌شود واردات سایر اقلام از سوی بخش خصوصی این کشور انجام می‌شود و از آنجایی که کالاهای ایرانی صرفه اقتصادی مناسبی نسبت به سایر رقبای حاضر در بازار عراق دارند، تجار این کشور ترجیح می‌دهند همچنان کالاهای مورد نیاز خود را از ایران وارد کنند.

گفتنی است در مدت دو سال گذشته که امریکا، ایران را زیر فشار تحریم‌ها قرار داده است، همواره سند معافیت واردات انرژی از ایران را برای دولت عراق امضا کرده است، زیرا از یک سو کشورهای منطقه برق زیادی تولید نمی‌کنند و از طرف دیگر واردات از سایر کشورها صرفه اقتصادی چندانی برای عراق ندارد، البته به تازگی دولت عربستان صعودی اعلام کرده آماده تامین برق مورد نیاز عراق با قیمتی پایین تر از برق صادراتی ایران است. این موضوع پیش از این نیز بارها تکرار شده، اما هیچ‌گاه به اجرا نرسیده، زیرا مسافت بین نیروگاه‌های عربستان و عراق بیشتر از مسافت ایران است و این موضوع هدر رفت برق را افزایش می‌دهد. همچنین با سنکرون شدن شبکه برق ایران و عراق در سال گذشته میزان مبادلات انرژی بین این دو کشور را تسهیل کرده است.

انتهای‌پیام/

نظر سنجی
اشتراک گذاری
تصاویر
  •  معافیت از تحریم واردات انرژی از ایران به عراق تمدید شد
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

 
  • banner
  • pegah1
  • famran
  • Untitled-24
  • bank-sh
  • _D8_A7_D8_AA_D8_A7_D9_82_20_D8_A8_D8_A7_D8_B2_D8_B1_DA_AF_D8_A7_D9_86_DB_8C_20_D8_A7_D9_84_D8_A8_D8_B1_D8_B2
  • ezweb1
طراحی سایت