موجودی کالاهای اساسی چقدر شد؟
موجوی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر به همراه کالای موجود در ۳۲ شناور به ۵.۶ میلیون تن رسیده است.
نظر سنجی:
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، در آبان ماه امسال و طی مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با رفع موانع اصلی در ترخیص کالاهای دپو شده که در اهم آن مسائل ارزی قرار داشت، ترخیص کالاهای دپو شده تسهیل و از ۱۸ آبان ماه در دستور کار قرار گرفت.
پیگیری آخرین وضعیت موجودی کالاها در گمرک و بنادر به ویژه کالاهای اساسی با توضیحاتی از سوی مهرداد جمال ارونقی -معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران - به ایسنا همراه بود.
طبق گزارش معاون فنی گمرک ایران تا ۲۴ دی ماه، مجموع کالاهای غیر کانتینری موجود در گمرک و بنادر به بیش از ۷.۴ میلیون تن میرسد که از این میزان حدود ۴.۲ میلیون تن مربوط به کالاهای اساسی است. همچنین موجودی کالاهای کانتینری که ۹۰ درصد آن را کانتینرهای پر وارداتی تشکیل میدهد به ۸۵ هزار و ۵۷۸، TEU میرسد.
۱.۴ میلیون تن کالای اساسی در شناورها
اما در رابطه با میزان کالاهای اساسی، حدود چهار میلیون و ۲۲۹ هزار تن در بنادر موجود است که باید به آن ۳۲ شناور حامل این کالاها که در حال تخلیه و یا منتظر در لنگرگاه هستند را نیز اضافه کرد.
این در حالی است که ۱۷ شناور تا تاریخ مورد بررسی کنار اسکله و در حال تخلیه هستند که موجودی آن به بیش از ۶۴۲ هزار تن میرسد و حاوی جو، ذرت، روغن، دانههای روغنی و سویا است. همچنین ۱۵ شناور در لنگرگاه منتظر تخلیه بوده که موجودی آن شامل حبوبات و ذرت، کنجاله سویا و دانههای روغنی به بیش از ۷۳۴ هزار تن میرسد.
بر ایناساس حدود ١.٤ میلیون تن کالای اساسی در شناورهای حامل کالاهای اساسی وجود دارد که به همراه موجودی ٤.٢ میلیون تنی، مجموع کالاهای موجود در گمرکات و بنادر به بیش از ۵.۶ میلیون تن میرسد.
چقدر از کدام کالا در بنادر است؟
اما آن چه که در موجودی ۴.۲ میلیون تنی کالاهای اساسی اکنون در گمرکات و بنادر کشور وجود دارد نشان میدهد که ذرت با ٢.٤ میلیون تن بیشترین حجم را داراست، همچنین موجودی گندم ۱۵۰.۵ هزار تن، جو ۲۷۱.۱ هزار تن، سویا ۵۰۸.۵ هزار تن، برنج ۹۱.۴ هزار تن، شکر ۱۰۴.۷ هزار تن، روغن خام ۴۰۲ هزار تن و دانههای روغنی ۲۵۱.۴ هزار تن است.
جزییات موجودی کالا در ١١ بندر
گزارش اعلامی معاون فنی گمرک از این حکایت دارد که از موجودی ۴.۲ میلیون تنی کالاهای اساسی موجود در گمرکات و بنادر کشور، بیشترین میزان مربوط به بندر امام خمینی با ۳.۱ میلیون تن و بعد از آن بندر شهیدرجایی بندرعباس با ٣٦٠.٣ هزار تن و امیرآباد با ۳۱۳.۱ هزار تن است.
در سایر بنادر نیز در بندر انزلی ۱۳۰.۵ هزار تن، نوشهر ۱۳۹.۹ هزار تن، چابهار ۷۵.۵ هزار تن، بوشهر ۵۱ تن، باهنر ۳۸۲ تن، فریدونکنار ۱۶.۲ هزار تن، بندر لنگه ١.٦ هزار تن و آستارا ۱۰.۴ هزار تن است.
انتهایپیام/