پیشبینی بازار سهام در هفته اول بهمن 1400/ سناریوی احتمالی بورس تهران
استراتژی فروشندگان، شاخص کل بورس را در کانال نزولی نگه میدارد. استدلالی که برای این سناریو مطرح میشود، چیست.
نظر سنجی:
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ معاملات بازار سهام از فردا وارد اولین هفته کاری بهمن میشود. در روزهای پایانی سال، به مانند همه ساله، شرکت ها (بنگاهها) اقدام به فروش و عرضه (واگذاری) اموال و مازاد دارایی های مختلفی همچون املاک، سهام و ... میکنند. از این حیث سمت عرضه فعال خواهد بود. در شرایط فعلی بازار سهام، سمت عرضه پُرتوان و پُرزور ظاهر شده و با توجه به چالش ارزش پایین معاملات خُرد سهام و خروجی پول حقیقی ها از بازار سهام، بازار فعلاً در سمت عرضه توانمند ارزیابی میشود. احتمالاً مسیر شاخص کل بورس در روزهای ابتدایی هفته در نوسان محدود دنبال میشود و در صورت اثرپذیری از مولفههای کنونی بازار سهام، دوباره در مسیر نزولی قرار میگیرد.
اثر شاخص های عملکردی بورس و فرابورس
اگرچه شاخص کل بورس در روز پایانی بازار سهام در هفته گذشته با نوسان محدود تغییر جهت داد اما بازار سهام در روزهای ابتدایی با توانمندی سمت تقاضا دنبال میشود. این در حالی است که در ادامه فروشندگان دوباره بازار را در کانال نزولی قرار دهند. شاخص های عملکردی بازار سهام در روز چهارشنبه با بهبود موقعیت خریداران در سرانه معاملاتی همراه بود. از شدت خروجی پول حقیقی ها کاسته شده البته معاملات خُرد سهام همچنان در رقم پایینی دنبال میشود. البته موقعیت صف های فروش و خرید هم با شدت و حدت دنبال میشود اما فروشندگان از موقعیت بهتری برخوردارند.
در کنار بازار سهام، بازار ارز سیگنال های متفاوتی به بازار سهام ارسال میکند؛ قیمت دلار با نوسان روبه پایین، تحرک را از سهم های دلاری و صادرات محور میگیرد و با بازگشت به کانال صعودی، دوباره سهم های دلاری و صادرات محور را فعال میکند. همسو با بازار ارز، نرخ سود بین بانکی هم سیگنال های متفاوتی را به بازار ارسال میکند. بورس بازان همسو با این تغییرات شاهد رفتارهایی هستند که در طول هفته با تغییرات جدی مواجه میشود.
اثری که وین روی معاملات بورس و فرابورس میگذارد
در تداوم سیگنال های مثبت به وین و بررسی شاخص های عملکردی بازار سهام، بورس بازان رفتار متناقضی دارند. در صورتی کشش خرید سهام جذاب مینمایاند که بورس بازان بدون توجه به جذاب بودن قیمت های کنونی سهمها، تمایلی به ورود به بازار سهام ندارند. در صورت توافق احتمالی در مذاکرات احیای برجام (البته با توجه به اولتیماتوم سه کشور اروپایی و امریکا نسبت به زمان محدود مذاکرات و پیشرفت کُند آن، ممکن است مذاکرات هم به نتیجه نرسد) سیگنال های مثبتی به بازار در روزهای پایانی سال ارسال میشود اما نتایج مذاکرات در بهبود وضعیت بازار سهام میتواند در میان مدت و بلندمدت هم اثرگذار باشد.
تردید خریداران در بورس و فرابورس
با این وصف تردیدها از سوی خریداران باقی مانده است، هنوز اعتماد به بازار سهام بازسازی نشده و همین چالشها میتواند بازار را اسیر فروشندگان نگه دارد. بعید است در صورت تداوم مولفهها و شرایط کنونی بازار سهام، در دو ماه آینده تغییر جدی در حرکت شاخص کل بورس صورت گیرد. به همین دلیل به نظر میرسد معاملات فعلا در دست فروشندگان باقی بماند، هر چند که نوسانهای بازار، شاخص کل بورس را در محدوده 1.2 میلیون واحد تا 1.3 میلیون واحد باقی میگذارد.
شوک رویدادها و رفتار سایر بازارها همچون بازار ارز میتواند مسیر حرکت شاخص کل بورس را هم تحت تاثیر قرار دهد که این اتفاق میتواند در هفته جاری یا تا آخر بهمن خود را در استراتژی معامله گران (خریداران و فروشندگان) نشان دهد.
انتهایپیام/