کمبود نقدینگی و ضعف بسته بندی از مشکلات صنعت خرماست
مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر با اشاره به برداشت ۱۶۴هزار تن خرما در این استان گفت: کمبود نقدینگی، ضعف صنایعتبدیلی و بستهبندی از بزرگترین مشکلات این حوزه است.
نظر سنجی:
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیداسدالله موسوی اظهار داشت: در کشور ما حجم نقدینگی بسیار بالاست؛ ولی بهجای اینکه بهسمت تولید روانه شود، صرف امور غیر مولد میشود. برای رونق تولید و تحقق شعار سال باید وامهای کمبهره و با تنفس در اختیار نخلداران استان قرار بگیرد تا این افراد که زحمت بسیاری برای محصولشان میکشد، به سود مورد نظر خود برسند و محصول خرما با قیمت مناسب و واقعی به دست مصرفکننده برسد.
وی با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر است، گفت: ۱۶۴ هزار تن خرما در پایان فصل برداشت امسال در بوشهر تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد.
مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر با اشاره به اینکه محصول خرما در سطح ۳۵ هزار هکتار از اراضی استان کشت میشود، گفت: رقم و گونه غالب خرمای تولیدی در استان بوشهر کبکاب است که به یخچال نیازی ندارد و قابلیت نگهداری در فضای خارج از سردخانه را دارد.
موسوی افزود: ۲۰ درصد از خرمای تولیدی در استان بهصورت تازه خو ری مصرف میشود و مابقی در بستهبندیهای مناسب به فروش میرسد. در حال حاضر تعاون روستایی استان بوشهر آمادگی ارسال محصول خرما را به سراسر کشور در بستهبندیهای مختلف دارد، البته لازم است با توسعه صنایعبستهبندی و همچنین صنایعتبدیلی زمینه برای تسهیل صادرات خرمای استان فراهم شود.
وی ادامه داد: اکنون قیمت هر کارتن ۵/۱ کیلویی خرما ۱۳ هزار تومان و قیمت خرمای رطب در بستههای ۷۰۰ گرمی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است. تعاون روستایی استان بوشهر برای صادرات محصول خرما آماده همکاری و بستن قرارداد با صادرکنندگان این محصول ارزشمند است.
۳۵ هزار تن خرما در انبارهای استان بوشهر مانده است
مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر با اشاره به مشکلات فعالان این حوزه گفت: با توجه به مشکلاتی که بهواسطه کرونا بهوجود آمده است، کارخانههای بسیاری تعطیل شدند و شرایط مطلوبی برای فعالان این بخش وجود ندارد.
موسوی اظهار داشت: در حالحاضر بهواسطه شیوع کرونا و تحریمهای ظالمانه وضعیت برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما بسیار دشوار و بغرنج شده است؛ لذا از بانکها میخواهیم تا در زمینه امهال معوقات بانکی و ارائه تسهیلات کمبهره همکاری لازم را با تولیدکنندگان داشته باشند.
وی با بیان اینکه خرما یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در استان بوشهر است، عنوان کرد: اکنون ۳۵ هزار تن خرما از سال قبل در انبارهای استان موجود است و امید همه کشاورزان این است که بتوانند در سالجاری محصول خرمای خود را صادر کنند.
انتهایپیام/