بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ قیمت طلا ۱۸ عیار از وضعیت خاص بازارهای مالی در هفته دوم مرداد استفاده کرد و توانست با هفت درصد رشد، بیشترین بازدهی را به خود اختصاص دهد. تنها کسانی که سمت ارز دیجیتال آوه رفتهاند چهره بشاشتری دارند.
قیمت طلا هفتهای پرفراز و نشیب را پشت سر گذاشت و در روز آخر، روی سکوی سه میلیون و ۶۱۵ هزار تومان آرام گرفت. طلا اگرچه سقف سهماهه قیمت خود را شکست، اما هنوز با رکورد قیمت تاریخی قیمتش متعلق به روزهای پایانی فروردین امسال فاصلهای معنادار دارد. ربع سکه، سکه امامی و سکه گرمی، بین چهار تا پنج درصد بازدهی داشتهاند و کمترین منفعت نصیب خریداران نیم سکه، دلار و سکه طرح قدیم شده است. سرمایهگذاران سنتی احتمالا گلایه را حق خودشان میدانند، اما بهتر است بدانند در همین مدت، بازار ارز دیجیتال خون گریه کرده است.
عملکرد طلا، سکه و دلار در هفته دوم مرداد
قیمت طلا روز شنبه ۶ مرداد سه میلیون و ۳۸۸ هزار تومان بود و از همان موقع روی دور تند افتاد و توانست تا آخر هفته به سه میلیون و ۶۱۵ هزار تومان برسد. رشد ۲۲۷ هزار تومانی قیمت طلا در هفته گذشته به معنای بازدهی ۶.۷ درصدی است.
ربع سکه، رتبه دوم بازدهی بازارهای سنتی سرمایهگذاری را کسب کرد و توانست پس از اینکه در یک هفته، ۷۵۰ هزار تومان گران شد ارزش دارایی سرمایهگذاران را پنج درصد بالا برد. ربع سکه روز شنبه ۱۴ مرداد کارش را از سکوی ۱۵ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان استارت میزند.
قیمت سکه امامی در هفته منتهی به ۱۲ مرداد، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بالا رفت و توانست بازدهی معادل ۴.۳ درصدی را به ارمغان بیاورد. سکه گرمی عملکردی مشابه داشته و پس از افزایش ۳۰۰ هزار تومانی، ۴.۲ درصد به نفع سرمایهگذاران کار کرد. سکه گرمی روز شنبه کارش را از هفت میلیون و ۳۲۰ هزار تومان آغاز میکند.
نیم سکه ۷۵۰ هزار تومان گران شده و بازدهی ۳.۲ درصدی را به یادگار گذاشته است. قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم پس از افزایش یک میلیون تومانی توانسته ارزش دارایی سرمایهگذاران را معادل ۲.۷ درصد بهبود ببخشد.
قیمت دلار روز شنبه ۶ مرداد، ۵۸ هزار و ۶۴۶ تومان بود، ولی وقتی به آخر هفته رسیدیم موفق شد دوباره از مرز روانی ۶۰ هزار تومان بگذرد. دلار با وجود این خیرهسری ۳.۳ درصد بازدهی را به نام خود ثبت کرد.
عملکرد ارز دیجیتال در هفته دوم مرداد
بیتکوین و اتریوم، نقش طلا و نقره را برای بازارهای مالی نوین بازی میکنند و هفتهای سخت را پشت سر گذاشتند. قیمت بیتکوین به تنهایی حدود ۹ درصد ریخت. بیتکوین روز جمعه ضرباتی سخت را متحمل شد و ظرف ۲۴ ساعت حدود پنج درصد ارزان شد.
اتریوم وضعیتی به مراتب بدتر داشت و قیمتش روز جمعه بیش از ۶.۵ درصد کاهش پیدا کرد. سرمایهگذاران اتریوم در هفت روز نزدیک ۹ درصد ضرر را تحمل کردند. پپه ارز دیجیتال نسبتا سرشناسی به حساب میآید و در هفته دوم مرداد بین ۲۰ تا ۲۲ درصد افت قیمت داشت. قیمت آوالانچ ۱۸ تا ۱۹ درصد ریخته و میزان زیان سرمایهگذاران دوجکوین تا ۱۷ درصد برآورد میشود.
سولانا ارز دیجیتال سرشناس دیگری است که در جریان فعل و انفعالات هفته گذشته، بدجوری سرمایهگذاران را دمغ کرد و به آنها ۱۶ درصد ضرر زد. سولانا روز جمعه حدود ۹ درصد ارزان شد.
قیمت شیبااینو، در هفت روز ۱۳، ۱۴ درصد کاهش پیدا کرد و اگر تنها بخواهیم به تحولات روز جمعه اشاره کنیم به بازدهی منفی هفت درصدی روبرو خواهیم شد. قیمت ریپل و قیمت بایننسکوین روز جمعه ۱۲ مرداد، حدود شش درصد آب رفت و هر کدام آنها در هفت روز بازدهی منفی هفت درصدی را تجربه کردهاند.
انتهایپیام/