احتمال ریزش شدید قیمت مرغ در تابستان
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: طی ماههای تیر، مرداد و شهریور تولید جوجه افزایش و قیمت آن به شدت افت میکند.
نظر سنجی:
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه بازار تخم مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانهای ۲۱ هزار تومان است که با نرخ مصوب قبلی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان فاصله دارد.
او افزود: با توجه به افزایش ۱۵ درصدی قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا و افزایش ۳۱ درصدی حمل و نقل، قیمت تمام شده ۷ هزار تومان از نرخ کنونی تخم مرغ بالاتر است.
نبی پور ادامه داد: روزانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن تخم مرغ تولید میشود که مرغداران در فروش هر کیلو محصول ۷ هزار تومان زیان میکنند که با این وجود مجموع زیان مرغداران رقم چشمگیری است.
این مقام مسئول کاهش مصرف تخم مرغ در فصل گرما و ماه رمضان را یکی از دلایل افت قیمت محصول در بازار اعلام کرد و گفت: علی رغم آنکه طی یک ماه اخیر ۲ هزار و ۶۰۰ تن تخم مرغ صادر شد، اما در روند قیمتها تغییری ایجاد نکرده است.
او تولید روزانه تخم مرغ را ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و افزود: با احتساب سرانه مصرف ۱۱ کیلو تخم مرغ در سال، روزانه حداقل ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن از میزان تولید مازاد است که با توجه به اخذ تعرفه ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی امکان صادرات هم وجود ندارد.
نبی پور درباره آخرین وضعیت تامین نهادههای دامی بیان کرد: بعد از گذشت ۵۰ تا ۶۰ روز، ذرت و کنجاله سویا از سامانه بازارگاه توزیع میشود، هر چند قیمت مصوب ذرت از یک هزار و ۷۰۰ به یک هزار و ۹۰۰ تومان و کنجاله از ۳ هزار و ۲۰۰ به ۳ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته است.
او با اشاره به نابسامانیهای بازار جوجه یک روزه گفت: جوجه یک روزه تخم گذار در بازار با نرخ ۱۵ هزار تومان عرضه میشود، در حالی که قیمت مصوب آن ۸ هزار تومان است که این موضوع در افزایش هزینههای تولید تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال طی ماههای تیر، مرداد و شهریور تولید جوجه افزایش و قیمت آن به شدت افت میکند که این امر خسارات جدی به تولیدکنندگان وارد میکند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پایان با انتقاد از بی توجهی مسئولان به خرید تضمینی تخم مرغ تصریح کرد: مرغداران و تشکلها از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت باید شکایت کنند که چرا در مواقعی که قیمت بالاست، اقدام به خرید با نرخ مصوب میکنند و در مواقعی که قیمت کاهش مییابد، حاضر به خرید از مرغدار نیستند.
انتهایپیام/