به گزارش خبرنگار اقتصادبازرگانی، نشست اعضای ACG در حاشیه برگزاری اجلاس سالیانه فدراسیون شرکت های سپرده گذاری مرکزی جهان (WFC) در مراکش برگزار شد و مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران که برای نخستین بار به عنوان نایب رئیس ACG در این نشست حضور پیدا کرده، گفت: این نهاد بین المللی از بدو تاسیس خود پیشرفت های فراوانی در حوزه های مختلف داشته به طوری که اعضا تفاهم نامه های متعددی منعقد و همکاری های مشترک زیادی با یکدیگر داشته اند.
حسین فهیمی افزود: یکی از دغدغه های اعضای شرکت های سپرده گذاری مرکزی آسیا و اقیانوسیه ملموس نبودن نتایج و دستاوردهای جلسات این نهاد بین المللی و حرکت نکردن به سمت ایجاد بازارهای مشترک است.
نایب رئیس ACG اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران برای ارتقاء و انسجام بیشتر در میان اعضای این نهاد بین المللی، راه اندازی پلتفرمی در بستر فناوری اطلاعات (I.T) با نام «موج» را طراحی کرده است تا همکاری ها میان اعضا افزایش یابد.
مدیرعامل سمات تصریح کرد: بر اساس این طرح تمام اعضای گروه شرکت های سپرده گذاری مرکزی آسیا و اقیانوسیه می توانند اطلاعات، تحقیقات، پروژه ها، کارگروه ها، قوانین و مقررات و ... خود را در یک بستر الکترونیکی به اشتراک بگذارند و از طریق این فضای امن از تجربیات و دستاوردهای سایر اعضاء استفاده کنند.
"لی بویانگهایی" رییس کره ای ACG نیز در این نشست با استقبال از پیشنهاد شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران، این طرح را بسیار بلند پروازانه توصیف کرد و گفت: ایران، پروژه منحصر به فردی به این گروه ارائه کرده است که به طور حتم اجرای آن می تواند تحول شگرفی در روند فعالیت های این نهاد بین المللی ایجاد کند.
وی ادامه داد : طرح شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران باید در کارگروه های تخصصی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد تا دستورالعمل ها، چارچوب ها و روند اجرایی آن مشخص شود.
بویانگهایی خاطر نشان کرد: در صورت موفقیت این پروژه بزرگ، می توان آن را در فدراسیون شرکت های سپرده گذاری مرکزی جهان (WFC) مطرح کرد تا تمام شرکت های سپرده گذاری جهان بتوانند از این طرح بهره گیرند.
در ادامه این جلسه، نمایندگان شرکت های سپرده گذاری پاکستان، هند، چین، هنگ کنگ ، سریلانکا، فیلیپین و بنگلادش در سخنانی با استقبال از طرح شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران، آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام کردند.
شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران در بیست و دومین مجمع عمومی گروه شرکت های سپرده گذاری های مرکزی آسیا و اقیانوسیه (ACG) که آذرماه سال گذشته در شهر کلمبو سریلانکا برگزار و با اکثریت آرا به عنوان نایب رییس این گروه برگزیده شد.
بر اساس این گزارش، ACG با عضویت بیش از 30 نهاد ثبتی و تسویه و پایاپای از کشورهای چین، کره جنوبی، استرالیا، نیوزلند، ژاپن، اندونزی، مالزی، هند، بنگلادش، هنگکنگ، قزاقستان، مالدیو، مغولستان، سنگاپور، فیلیپین، سریلانکا، تایوان، تایلند، ازبکستان، ایران و ... تشکیل شده است و از معتبرترین سندیکاهای بینالمللی آسیا و اقیانوسیه به شمار میرود.
همفکری و تبادل تجربه در حوزههای تخصصی ثبت، سپرده گذاری و تسویه و پایاپای، از مهم ترین اهداف تشکیل این مجمع است.
شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران نیز در سال 2013 میلادی به گروه شرکت های سپرده گذاری مرکزی آسیا و اقیانوسیه پیوست.
عضویت در هفت نهاد مهم بین المللی همچون انجمن سپرده گذاری های مرکزی جهان (WFC)، نهادهای ثبت، سپرده گذاری و تسویه و پایاپای آسیا ـ اقیانوسیه(ACG)، فدراسیون بورس های آسیا و اروپا (FEAS)، انجمن امنیت سایبری شرکت های سپرده گذاری مرکزی آسیا و اقیانوسیه (CISO)، بورسهای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی (OIC)، انجمن استانداردسازی صندوق های سرمایه گذاری آسیا (AFSF) و اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) و انعقاد تفاهم نامه با شرکت های تاکاس بانک ترکیه (Takas Bank)، آژانس ثبت مرکزی ترکیه (CRA)، شرکت تسویه پاکستان (CDCPL)، شرکت تسویه بورس اندونزی (KPEI)، شرکت ثبت اوراق بهادار بورس اندونزی (KSEI)، شرکت سپرده گذاری مرکزی کره جنوبی (KSD)، شرکت سپرده گذاری مرکزی عمان (MCD)، شرکت سپرده گذاری ملی پاکستان (NCCPL)، شرکت سپرده گذاری چین، شرکت سپرده گذاری هند (NSDL) ، شرکت سپرده گذاری بورس آتن، شرکت سپرده گذاری تایوان، شرکت سپرده گذاری ژاپن و انجمن سرمایه گذاری ایران - سوییس، تفاهم نامه های بین المللی شرکت سپرده گذاری مرکزی هستند که چهارچوب فعالیت های بین المللی این شرکت را تشکیل می دهند.
انتهای خبر/