بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ قیمت گوشت قرمز در خرداد 1403 اعلام شد. امروز دام زنده به قیمت 349 هزار تومان به ازای هرکیلوگرم به فروش میرسد. دادههای بهدستآمده حاکی از آن است که ران ممتاز گوسفندی 830 هزار تومان و ران بدون استخوان گوسفندی 700 هزار تومان به فروش میرسد.
گوشت نیمشقه گوسفندی پنج کیلوگرمی، 735 هزار تومان، گوشت خورشتی گوسفند بدون استخوان و بدون چربی، 586 هزار تومان و ماهیچه گوسفندی یک کیلوگرمی، 670 هزارتومان در بازار قیمتگذاری شده است.
سردست گوسفندی ممتاز با قیمت 840 هزار تومان و بسته شقه گوسفندی 10 کیلوگرمی هم با قیمت 730 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
قلوهگاه گوسفندی سنگسر و شهمیرزاد به قیمت 199 هزار تومان، ران گوسفندی به قیمت 740 هزار تومان و گوشت شقه گوسفندی هم با قیمت 615 هزارتومان در بازار عرضه میشود.
راسته مغز گوسفند سنگسر و شهمیرزاد، 586 هزار تومان و راسته با استخوان گوسفند سنگسر و شهمیرزاد، 355 هزار تومان قیمتگذاری شده و همینطور قیمت گردن گوسفندی در بازار 550 هزار تومان است.
در این میان، مغز ران بدون استخوان گوسفندی قیمت بیشتری نسبت به دیگر انواع گوشت دارد. چراکه این نوع گوشت به قیمت یک میلیون و 689 هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
میزان تولید گوشت قرمز در استان تهران چقدر است؟
جبرئیل برادری، رئیس جهاد کشاورزی استان تهران، درباره وضعیت تولید ماهانه گوشت در تهران در گفتوگو با ایسنا مطرح کرد که ماهانه 4700 تن گوشت قرمز در استان تهران تولید میشود. از این مقدار، 70 درصد گوشت گوساله و مابقی گوشت گوسفندی است.
او درباره ثبات بازار عنوان کرد که علاوه بر تولید کافی دام سنگین در کشور و استان، واردات هم به ثبات قیمت گوشت قرمز گوساله کمک کرده و بازار به ثبات رسیده است.
وی اشاره کرد که گوشت منجمد گوساله به قیمت 315 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، در تمامی میادین میوه و ترهبار تا فروشگاههای زنجیرهای به فروش میرسد.
وضعیت عرضه گوشت قرمز در استانها
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، در گفتوگو با همشهری درباره وضعیت عرضه گوشت قرمز عنوان کرد که در استانهایی مانند تهران، البرز، قم و خراسان، گوشت قرمزگرم وارداتی در بازار عرضه میشود. اما در دیگر استانها علاوه بر گوشت گرم وارداتی، گوشت منجمد هم در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد.
رئیس شورای تأمین دام کشور، درباره قیمت گوشت تصریح کرد که گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازاری، با توجه نوع و قطعات گوشت بین 310 هزار تومان تا 350 هزار تومان و گوشت گرم وارداتی هم به قیمت 300 هزار تومان به فروش میرسد. لاشه بره نر با استخوان هم 475 هزار تومان و لاشه گوساله هم به قیمت 430 هزار تومان، در بازار عرضه میشود.
اشباع بازار، قیمت گوشت قرمز را کاهش میدهد؟
پوریان علت افزایش قیمت گوشت قرمز را کمبود عرضه دام به بازار دانست و اشاره کرد که درحال حاضر، زایشهای بهاری افزایش پیدا کرده است. افزایش زایشها در عرضه این محصول در بازار تاثیر مثبت میگذارد. فصل بهار و تابستان، دام به صورت گسترده عرضه میشود. از طرفی در بازار تقاضا هم کاهش پیدا میکند. گوشتهای وارداتی هم در کنار گوشت تولید داخل، در بازار عرضه شده است. این باعث شده بازار گوشت کشور اشباع شود. پیشبینی میشود به دنبال افزایش عرضه، قیمتها کاهش پیدا کند.
بر اساس این گزارش، عرضه گوشت تولید داخل و گوشت وارداتی باعث شده بازار این محصول اشباع شود. به دنبال کاهش تقاضا، احتمال کاهش قیمت این محصول در بازار وجود دارد.
انتهایپیام/