بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، عبدالعلی رحیمی مظفری اظهار کرد: پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری (متان)، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع (الپیجی) و یک میلیون تن اتان بهمنظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی با توان و ظرفیت داخلی منتج به نتیجه شده است که به طور قطع نقش بسزایی در رشد صنعت نفت و گاز کشور ایفا خواهد کرد.
وی حل چالش ناترازی گازی، افزایش صادرات محصولات گازی، صادرات دانش فنی و تکنولوژی و رسیدن به خودکفایی را نمونهای از دستاوردهای حاصل از افتتاح فاز ۱۴ پارس جنوبی برشمرد و ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر سود سرمایهگذاری در این پروژه است. حجم سرمایهگذاری انجام شده در این پروژه ۲.۷ میلیارد دلار اعلام شده که بنا به ارزیابیها صورت گرفته در یک سال آینده بازگشت سرمایه محقق خواهد شد.
این نماینده مجلس گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی را همچنین باید نماد توانایی و غرور ایرانی دانست که در شرایط تحریم و با وجود همه محدودیتها به بهرهبرداری رسیده است. بدون شک ادامه اجرای چنین پروژههایی به مهارت افزایی متخصصان ایرانی کمک و آنها را آماده میکند که در خارج از مرزها نیز چنین پروژههایی را اجرایی کنند.
* اتکا به توانمندی ایرانی
رحیمی مظفری اتکا به توان داخلی را از دیگر شاخصههای ارزشمند اجرای پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی برشمرد و بیان کرد: شرکت ملی نفت ایران با حمایت و اعتماد به مجموعه شرکتها و متخصصان داخلی نمایشی از توانمندی در حوزه تولید گاز را رقم زده که مصداق کامل تحقق شعار "ما میتوانیم" است.
به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افتتاح پالایشگاه فاز ۱۴ همچنین نشانگر بلوغ و تعالی پیمانکاران و سازندگان داخلی کشور به شمار میآید.
وی توانمندیهای شرکت ملی نفت ایران در حوزه نفت و گاز را روزافزون و قابل توجه خواند و اضافه کرد: شرایط حال حاضر بیانگر این است که روز به روز این توانمندیها ارتقا پیدا میکند و صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با روندی رو به رشد مشغول به فعالیت خواهند بود.
* نماد اعتماد به نخبگان
رحیمی مظفری افزود: نکته حائز اهمیت دیگر که افتتاح فاز ۱۴ به عنوان ایرانیترین فاز پارس جنوبی به ما یادآوری میکند این است که با اعتماد به نخبگان و سرمایه داخلی میتوان چالشهای موجود در کشور را مرتفع ساخت؛ مسئلهای که اگر با جدیت و اهتمام در بخشهای دیگر صنعتی دنبال شود؛ به طور قطع باعث رشد سرمایهگذاری و شکوفایی تولید در کشور خواهد شد.
بر اساس این گزارش، پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی آخرین مجتمع پالایشگاهی در حال توسعه پارس جنوبی است که مراحل ساخت و راهاندازی آن از سوی شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران از سوی مجموعهای از پیمانکاران داخلی به رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) انجام شده است.
فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی ایرانیترین فاز در صنعت گاز است که نشاندهنده توان بالای داخلی است.
گفتنی است که پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی صبح روز پنجشنبه، ۱۱ اسفندماه با حضور «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهوری، «جواد اوجی» وزیر نفت، «محسن خجسته مهر» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و جمعی از مقامهای کشوری و استان بوشهر، به طور رسمی به بهرهبرداری رسید.
این پالایشگاه سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد. سکوهای این فاز پیشتر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرینسازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ همزمان با آغاز بهکار دولت سیزدهم عملیاتی شدند.
انتهایپیام/