بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ "ابوالفضل کیانی بختیاری" امروز در نشست خبری بیست و پنجمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر ایران در محل این سازمان افزود: امروز ربع قرن تلاش در سازمان مدیریت صنعتی در راستای ارزیابی شرکتهای بزرگ اتفاق افتاده است.
وی افزود: یکی از تفاوتهای اصلی شرکتهای بزرگ با شرکتهای کوچک و متوسط، زنجیره تامین بسیار خوب و گسترده آنها در سطح کشور است و بهطور معمول یک زنجیره ارزش بینالمللی را نیز به دنبال خود دارند؛ بر این اساس شرکتهای بزرگ شرکت پیشران در اقتصاد کشورها محسوب میشوند.
کیانیبختیاری ادامهداد: اشتغالزایی بزرگ و پایدار برخلاف شرکتهای کوچک و متوسط، از دیگر مشخصه های شرکت های بزرگ است و در هر منطقهای که این شرکت ها به وجود آمده اند یک توسعه منطقهای نیز به وجود آمده است.وی با تشریح اهداف ارزیابی و رتبه بندی شرکت های بزرگ، خاطرنشان کرد: علاوه بر شفافسازی اطلاعات برای کسب و کارها، تولید و تحلیل اطلاعات برای برنامه ریزان و تصمیمگیران حوزه های اقتصادی، تولید اطلاعات برای خود این بنگاه ها در راستای رقابت پذیری و تولید اطلاعات برای جامعه علمی کشور انجام میشود.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی تاکیدکرد: این سازمان محل رجوع بخش هایی از حاکمیت برای اطلاع گیری از بنگاه های برتر کشور است و برنامههایی همچون دیدار کارآفرینان و مدیران شرکت های بزرگ با رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و غیره از طریق وجود اطلاعات همین سازمان انجام میشود.وی اضافه کرد: اعتلای برند کارفرمایی برای بنگاه ها دیگر هدف از این ارزیابی است که سبب میشود شرکتهای بزرگ یاد شده مورد رجوع مشتریان قرار بگیرند و سازمانها و نهادهایی که تسهیلات و امکانات می دهند با خیال راحت تری وامهای خود را در اختیار آنها قرار دهند و همچنین مگا پروژهها و پروژه های ملی به این شرکتها ارجاع داده شود.
کیانیبختیاری گفت: همچنین اطلاعات رتبه بندی به سایر زبانها ترجمه شده و در اختیار سفارتخانههای کشورمان قرار میگیرد که می تواند یاری رسان شرکتهای بزرگ برای حضور در پروژههای بین المللی، ایجاد اتحاد استراتژیک خوب و قرار گرفتن آنها در زنجیره ارزش بینالمللی باشد.
وی افزود: ما شاهد این هستیم و بررسی میکنیم که تاثیرات و نقش شرکت های بزرگ در توسعه حوزه های مختلف کشور به چه شکل است همچنین شرکتهای متوسط و کوچک در زنجیره تامین نیازهای کشور چه تاثیراتی دارد.
کیانیبختیاری خاطرنشان کرد: ما در شرکتهای بزرگ اشتغالزایی بزرگی هم خواهیم داشت و تفاوت اشتغال در شرکتهای بزرگ با شرکتهای کوچک و متوسط در این است که اشتغال در شرکتهای بزرگ پایدار و ماندگار است اما در شرکتهای کوچک و متوسط به نسبت شرکتهای بزرگ از پایداری مداوم برخوردار نیست.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در خصوص توصیه به مدیران کشور بیان داشت: انتظار داریم که به موضوع مسئولیت اجتماعی و مدیریت مسئولانه در شرکتهای بزرگ توجه ویژه ای شود و شرکتها در این راستا اقداماتی انجام دهند و کارکردهایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه توقع از شرکتهای سرمایهگذاری این است که به جای پرداختن به مسائل کاذب، منابع خود را به سمت تولید هدایت کنند، گفت: به عنوان مشوق برای شرکتها مقرر شده از امسال مدیران عامل شرکتهای برتر میتوانند به صورت بورسیه در مقطع ارشد و دکترای حرفهای در رشته ام بی ای به صورت رایگان از آموزشهای سازمان استفاده کنند.
قابل ذکر است سازمان مدیریت صنعتی در سال ۱۴۰۱ برای بیست و پنجمین سال متوالی رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (رتبهبندی IMI-100) را انجام میدهد و ۵۰۰ شرکت بزرگ و موثر در اقتصاد کشور را طی همایشی که در ۳ بهمن ماه سال جاری برگزار میشود، معرفی خواهد کرد.
این همایش با حضور مقامات کشوری، مدیران شرکتهای برتر و بزرگ ایران، صاحب نظران اقتصادی و خبرگان صنعتی برگزار میشود و در آن، از شرکتهای برتری که رتبه های ویژه ای کسب میکنند، تقدیر خواهد شد.
رتبهبندی IMI-100 در سال نخست (۱۳۷۷) با رتبهبندی ۱۰۰ شرکت برتر ایران از نظر شاخص میزان فروش (درآمد) آغاز شد و در سالهای بعد از آن، با توجه به استقبال خوب شرکتها و برای پاسخگویی به درخواست آنها، به تدریج، تعداد شرکتهای فهرست به ۵۰۰ شرکت افزایش یافت، همچنین، تعداد شاخصهای مورد بررسی نیز به ۳۳ شاخص افزایش یافت.
انتهایپیام/