اقتصاد بازرگانی،صادرات،ارز،پول ملی
X
تاریخ انتشار: چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399 - 10:19
کد خبر: 9859
کاهش میزان صادرات عامل تضعیف ارزش پول ملی/سایه سنگین معضلات نظام بانکی روی بازار ارز
کارشناس حوزه بانک و ارز در گفتگو با ((اقتصاد بازرگانی)):
 

کاهش میزان صادرات عامل تضعیف ارزش پول ملی/سایه سنگین معضلات نظام بانکی روی بازار ارز

کارشناس برجسته حوزه بانک و ارز کشور در خصوص تلاطمات بازار ارز و ورود دلار به کانال ۱۷ هزار تومان طی روزهای اخیر گفت: با توجه به اینکه اکثر مرزها بسته و میزان صادراتمان کاهش پیدا کرده است بنابراین این اتفاق
موجب تضعیف ارزش پول ملی شده است.
نظر سنجی: Article Rating

میثم رادپور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، در خصوص تلاطمات بازار ارز و ورود دلار به کانال ۱۷ هزار تومان طی روزهای اخیر گفت: با توجه به اینکه اکثر مرزها بسته شده‌است میزان صادراتمان کاهش چشمگیر داشته که وقوع این اتفاق موجب نزول ارزش پول ملی شده است.

وی تصریح‌کرد: با توجه به اینکه به دلیل تحریم‌های آمریکا، بانک‌ها روابط خود را با ایران کاهش داده و مبادلات به سختی انجام می‌شود شاهد افزایش افسارگسیخته نرخ ارز در بازار هستیم. در سال‌های گذشته، آمریکا تحریم‌های گسترده‌ای را علیه نظام بانکی ایران اعمال کرده به طوری که آن دسته از بانک‌های خارجی که از تحریم‌های آمریکا تخطی کرده بودند، جریمه‌های سنگین را از سوی دولت این کشور متحمل شدند.

رادپور ادامه داد: چنانچه شرایط کرونا را پشت سر بگذاریم و کسب و کارها مجددا به حالت اولیه خود بازگردند درآمدهای ارزی تقویت‌شده و فضا کمی ارام‌تر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کرونا موجب شده هزینه‌های دولت از درآمدها پیشی بگیرد و کسری بودجه دولت افزایش یابد. کرونا سب شده درآمدهای ارزی کشور، بیشتر از قبل، تحت فشار قرار گیرد اگر چه فروش نفت ما پیش از این نیز به‌شدت کاهش پیدا کرده بود، اما کرونا باعث شد قیمت حامل‌های انرژی همچون نفت و درآمد ارزی کشور تحت تأثیر قرار گیرد و عرضه ارز به بازار تضعیف شود.

این کارشنارس بازار ارز افزود: طی ماه‌های گذشته موانع متعددی برای بازار پول ایجاد شده، به طوری که نمی‌توان به راحتی حجم بالای پول را جابجا کرد.

 وی عنوان‌کرد: چنانچه مرزها باز شوند تبادلات و صادراتمان را از سر می‌گیریم زیرا که در این دوران حتی با همسایگان خود نیز مراوده اقتصادی نداشتیم و زمانی که شرایط عادی شود و مرزها باز شوند التهاب قیمت‌ها کم شده و دیگر نباید نرخ دلار بیشتر از ۱۳ هزار تومان باشد.

این استاد اقتصاد دانشگاه اظهار کرد: نمی‌توان در روند بلندمدت قیمت دلار، جابه‌جایی عمده‌ای اتفاق بیفتد و علت آن، جهشی است که در سال ۱۳۹۷ رخ داد و قدرت خرید مردم به‌شدت کاهش پیدا کرد.

رادپور با تاکید بر اینکه مهمترین عامل اقتصادی که بر بازار ارز سایه انداخته است، چالش‌های نظام بانکی کشور است افزود: عوامل اثرگذار بر بازار ارز را می‌توان در دو گروه اقتصادی و غیراقتصادی تقسیم‌بندی کرد که مهم‌ترین عامل اقتصادی که بر بازار ارز سایه انداخته است، چالش‌های نظام بانکی کشور است. طی سالهای اخیر سیاست‌های پولی بانک مرکزی اگرچه تورم را در سطوح نسبتاً پایین حفظ کرد، اما آسیب‌های جدی به نظام بانکی کشور وارد آورد.

وی با اشاره بر اینکه در کنار عوامل اقتصادی، عوامل مهم دیگری نیز بازار ارز کشور را تحریک کرده است، عنوان‌کرد:کاهش دسترسی‌های نظام ارزی کشور به نظام پولی بین‌المللی از جمله عوامل مهم اثرگذار بر بازار ارز کشور است.

این استاد اقتصاد دانشگاه در خصوص جهش بی‌سابقه قیمت دلار در مرداد و شهریور ماه سال ۹۷ گفت: افزایش قیمتی که آن زمان اتفاق افتاد به دلیل عوامل اقتصادی و بنیادین انباشته شده در بلند‌مدت بود. علاوه بر اینکه قیمت ارز طی چند سال تمدید کرده بودیم، نظام بانکی نیز بدین طریق بر بازار ارز فشار آورد که شاهد افزایش قیمت ناگهانی ارز در آن زمان بودیم.

انتهای پیام/

نظر سنجی
اشتراک گذاری
تصاویر
  • کاهش میزان صادرات عامل تضعیف ارزش پول ملی/سایه سنگین معضلات نظام بانکی روی بازار ارز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

 
  • banner
  • pegah1
  • famran
  • Untitled-24
  • bank-sh
  • _D8_A7_D8_AA_D8_A7_D9_82_20_D8_A8_D8_A7_D8_B2_D8_B1_DA_AF_D8_A7_D9_86_DB_8C_20_D8_A7_D9_84_D8_A8_D8_B1_D8_B2
  • ezweb
طراحی سایت