نرخ تورم،پول ملی،اقتصاد بازرگانی،نظام بانکی
X
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 06 خرداد 1399 - 05:12
کد خبر: 9885
کاهش نرخ تورم قدم اول برای اصلاح پول ملی/تغییر نظام بانکی در اولویت امور دولت باشد
ندری در گفتگو با ((اقتصاد بازرگانی)) تاکید‌کرد:
 

کاهش نرخ تورم قدم اول برای اصلاح پول ملی/تغییر نظام بانکی در اولویت امور دولت باشد

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی کشور گفت: هدف دولت از حذف صفر فقط سرگرم کردن مردم است وگرنه دولت به جای حذف صفر کار‌های مهمتری مانند کنترل نرخ تورم، رونق اقتصادی در کشور و اصلاح نظام بانکی دارد و تنها فواید این طرح این است که باعث تسهیل روابط بانکی می‌شود.
نظر سنجی: Article Rating

کامران ندری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، با بیان اینکه اقدام دولت در حذف صفر از پول ملی تبعات مثبت و منفی ندارد افزود: این کار فقط به صورت رسمی شکل و ظاهر پول ملی را تغییر می‌دهد زیرا به صورت غیر رسمی مردم خودشان این تغییر را اعمال کرده اند و در معاملات از واحد پول ملی کنونی استفاده نمی‌کنند.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی کشور با اشاره به اینکه اقدام دولت در حذف صفر از پول ملی تبعات مثبت و منفی ندارد افزود: این کار فقط به صورت رسمی شکل و ظاهر پول ملی را تغییر می‌دهد زیرا به صورت غیر رسمی مردم خودشان این تغییر را اعمال کرده اند و در معاملات از واحد پول ملی کنونی استفاده نمی‌کنند.

وی گفت: دولت و مجلس این تصمیم را گرفتند که ساده سازی در معاملات را به صورت رسمی و استاندارد اعمال کنند. زیرا در بین مردم گاهی ۱ تومان به معنای ۱ میلیون تومان یا یک میلیارد تومان استفاده می‌شود

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اقدام دولت در حذف صفر نه تنها نرخ تورم را کاهش نمی‌دهد بلکه رشد اقتصادی را هم افزایش نمی‌دهد و این تغییر،  یک تغییر شکلی و ظاهری است. در ابتدا حذف صفر از پول ملی سبب سردرگمی مردم می‌شود ولی به مرور زمان قیمت‌ها با اعداد کمتری اعلام می‌شوند که می‌تواند در حساب و کتاب‌ها سهولت ایجاد کند و تنها اثر حذف ۴ صفر از پول ملی موجب تسهیل در امور اداری و روان سازی حساب‌ها و ترازنامه‌های بانکی و بنگاه‌های اقتصادی می‌شود.

ندری تصریح‌کرد: سالانه تعدادی از اسکناس‌های موجود در جامعه از رده خارج شده و اسکناس جدید جایگزین می‌شوند. طی چند ماه اخیر هم که با ویروس کرونا درگیر بودیم میزان اسکناس چاپ شده کاهش پیدا کرده و پس از این اپیدمی کرونا ممکن است به سمتی پیش رویم که استفاده از اسکناس و مسکوکات کمتر شود. چنانچه اسکناس و مسکوکات در گردش ما کاهش پیدا کند ، هزینه چاپ اسکناس و ضرب مسکوک را نخواهیم داشت و به نظر می‌رسد هزینه آنچنانی برای دولت نداشته باشد.

وی اظهار‌کرد: اگر دولت می‌توانست در قدم اول نرخ تورم را کاهش دهد و در سطح پایداری نگهداری کند، این اصلاح پولی موثرتر می‌شد، زیرا اگر نرخ تورم که در چند سال گذشته وجود داشته، همچنان ادامه‌دار باشد در سال‌های بعد مجبور به حذف صفر از پول ملی می‌شویم.

این استاد دانشگاه تاکید‌کرد: ما در شرایط کنونی مشکلات اقتصادی زیادی داریم. مشکل و مسئله اصلی مملکت این نیست که بخواهیم ۴ صفر را از پول ملی حذف کنیم ولی این موضوع، به گونه ای‌ است که ضرر و منفعتی در اقتصاد کشور ندارد. مجلس و دولت قبل از اصلاح واحد پول ملی اولویت‌های دیگری دارند و انتظار می‌رفت که قبل حذف صفر از پول ملی، اول آن‌ها را انجام می‌دادند و بعد به فکر حذف صفر می‌افتادند.

ندری گفت: دولت در شرایط فعلی که با تحریم ها، تورم و کرونا درگیر هستیم دولت نباید خود را سرگرم این طرح می‌کرد زیرا مسائل مهم‌تر از این را داریم.

این کارشناس اقتصادی عنوان‌کرد: هدف دولت از حذف صفر فقط سرگرم کردن مردم است وگرنه دولت به جای حذف صفر کار‌های مهمتری مانند کنترل نرخ تورم، رونق اقتصادی در کشور و اصلاح نظام بانکی دارد و تنها فواید این طرح این است که باعث تسهیل روابط بانکی می‌شود.

انتهای پیام/

نظر سنجی
اشتراک گذاری
تصاویر
  • کاهش نرخ تورم قدم اول برای اصلاح پول ملی/تغییر نظام بانکی در اولویت امور دولت باشد
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

 
  • banner
  • pegah1
  • famran
  • Untitled-24
  • bank-sh
  • _D8_A7_D8_AA_D8_A7_D9_82_20_D8_A8_D8_A7_D8_B2_D8_B1_DA_AF_D8_A7_D9_86_DB_8C_20_D8_A7_D9_84_D8_A8_D8_B1_D8_B2
  • ezweb1
طراحی سایت